suomeksi | in English
Etusivu |Ravintola | Yhteystiedot | Yksityistilaisuudet | Catering | Lastenkutsut | Bambu | Yritys

Bambu

Bambu on vahvasti esillä ravintolamme sisustuksessa. Bambua on käytetty lattiaparketissa, keittiötasoissa, pöytäpinnoissa, wc-altaissa, koristelistoissa, astioissa, istuimissa, keittiövalineissä ja toisinaan jopa salaatissasi.

Bambu on ruohokasvi, jota on 1300 eri lajia. Se kasvaa täyteen pituuteensa 3-5 vuodessa. Vastaavaan tilanteeseen menee havupuulla nelinkertainen aika. Bambu elää vuoristossa olosuhteissa, jossa lämpötila saattaa talvella laskea alle nollan ja taas kesällä nousta yli 38 celsiuksen. Bambu soveltuu ominaisuuksiltaan erinomaisesti rakennus- ja sisustusmateriaaliksi. Bambu on käytössä erittäin sitkeä ja kestävä, koska sen kovuus- ja lujuusominaisuudet ovat puuta paremmat. Bambu on myös uusiutuva ja kierrätettävä materiaali.

UUSIUTUVA - Bambu on mitä suurimmassa määrin uusiutuva materiaali. Bambu voi hyvissä olosuhteissa kasvaa jopa 1 metrin päivässä. Kun täysikasvuinen bambu kaadetaan, toisin kuin havupuilla, bambun juuristo tuottaa uusia versoja jatkuvasti. Käyttämällä bambua säästät metsiä.

KESTÄVÄ - Bambu on pinnaltaan huomattavasti kovempi materiaali kuin havupuut, esimerkiksi tammeen verrattuna noin 30 % kovempi.

YMPÄRISTÖ- JA PANDAYSTÄVÄLLINEN - Bambun käyttö ei rasita metsiä lainkaan. Sen viljelemiseen ei tarvita myrkyllisiä lannoitteita tai torjunta-aineita. Toisaalta hyvien ominaisuuksiensa ansiosta bambu kestää esim. parketissa puuparketteja kauemmin. Käytämme ainoastaan viljeltyä bambua, jota maanviljelijät viljelevät alueilla kaukana pandojen luonnollisilta asuinalueilta. Pandat elävät vuoriston keskiosissa ja ne hakeutuvat alueille, joissa kasvaa lyhyitä bambulajeja. Bambulajit, joita käytämme ovat viljeltyjä "jättibambuja" ja niiden lehdet kasvavat noin viiden metrin korkeudessa. Tämän takia pandat eivät käytä sitä ravinnokseen. Pasta La Vista suosii bambua pöytäpinnoissaan, lattioissa, hyllyissä, leikkuualustoissa, istuimissaan ym. Olemme mukana kehityshankkeessa, jonka on tarkoitus tuottaa käytännöllisiä ruokailuastioita kesto- ja kertakäyttöön. Saatat löytää bambua jopa salaateissamme aina silloin tällöin

Bambutasot ovat elintarvikehygienisesti suositeltavampia kuin esimerkiksi perinteiset puiset leikkuutasot.

Lisätietoa bambusta materiaalin toimittajalta: Divall Oy

AUKIOLOAJAT
ma-to 11-19
pe 11-21
la 12-18

OSOITE
Ateneuminkuja,
Mikonkatu 8
00100 Helsinki

YHTEYS
myynti(at)
pastalavista.fi
040-5128432